STRAPDAG !

Op 20 september 2013 was het strapdag! Op deze verkeersveilig dag gaan kinderen al stappend of trappend naar shool! De auto gaat aan de kant met als gevolg meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. Het octopusplan wil met dit initiatief de leuke aspecten van stappen en trappen extra in de verf zetten om zo kinderen en ouders te motiveren om zich op een duurzame en veilige manier te verplaatsen.

Autovrije straten, woonbuurten, dorpspleinen, schoolomgevingen en centra geven meer ruimte voor rust, groen, recreatie en ontmoeting. Strappen heeft een grote impact op het milieu en de mobiliteit. Daarnaast is stappen en trappen goed voor ieders gezondheid!
Bron: http://www.strapdag.be/

Op deze dag kwamen er heel veel kinderen met fiets of te voet naar school! Joepie!! Dikke duim voor al die vrienden! Vandaag mochten we ook onze fiets pimpen! Awel, ik moet zeggen er waren ook enkele echte "eyecatchers" bij. Heel tof te zien dat er zoveel energie werd ingestoken!!

De mooiste fiets van het kleuter en de mooiste fiets van het lager werden bekroond met een mooie beker!!
Bij de kleuters mocht Jef zijn prijs in ontvangst nemen.



Bij het lager was Isaura de kampioen!


Een dikke proficiat aan beide winnaars!! Ook de origineelste stapper mag toch wel even in de kijker gezet worden ... dit is niemand minder dan ...


Onze eigen TAYCO met de ballonnenbuggy!!! JEEEEJ De originaliteit stroomde er vandaag dus vanaf! Dank aan alle kinderen en ouders om deel te nemen aan dit project!!

Nog enkele sfeerbeelden van deze leuke actie vind je hieronder
strapdag